Saha Satış Personelinin Motivasyonu Nasıl Yükseltilir?

İşletmeler, her daim personellerinin tam performans ve yüksek motivasyonla çalışmasını ister. Personellerin sorumlulukları ve görev tanımları doğrultusunda sürekli olarak aynı motivasyonla çalışması ise neredeyse imkânsızdır. Performansı düşen ve motivasyonunda azalmalar görülen personeller, işverenleri ya da yetkilileri tarafından motive edilmek ister. Özellikle de iş yükümlülüğünün daha ağır olması sebebi ile saha satış personelinin motivasyonu, diğer personellere nazaran çok daha fazla değişkendir. Peki, bir saha satış personelinin motivasyonu nasıl yükseltilir? Gelin, yanıtlarına birlikte bakalım.

Hedeflerin Daha Gerçekleştirilebilir Olmasına Özen Gösterin

Saha satış temsilcileri, genellikle yetkilileri tarafından verilen satış hedeflerine ulaşabilmek için büyük uğraşlar verir. Hedeflerin yüksek ve gerçekleşme ihtimalinden uzak olması, personellerin zaman içerisinde hevesini ve motivasyonunu da oldukça düşürür. Bu nedenle de personellerinizin gerçekleştirebileceği daha gerçekçi hedefler oluşturmaya özen göstermelisiniz.

Saha Satış Personelinin Motivasyonunu Jestlerle Arttırın

Gerçekleştirilen bir hedef doğrultusunda personellerinizi birtakım jestler ile ödüllendirmek, her zaman motivasyonu arttırmaya yardımcı olur. Yarım ya da bir günlük izin, ayın elemanı seçerek onurlandırmak ya da maddi birtakım ödüllendirmeler yapmak bu konuda size yardımcı olacaktır.

Düzenli Olarak Eğitimler Planlayın

Saha satış personelleri başta olmak üzere diğer tüm departmanlar için birtakım ilgili eğitimler oluşturmak, personellerin çok daha donanımlı olmasını sağlar. Kendini donanımlı bir hâle getiren ve özellikle de yeni şeyler öğrenen her personel, bu öğrendiklerini uygulayabilmek için çok daha hevesli olur. Bu da personelin motivasyonunu arttırmada oldukça etkili olmaktadır.

Önce Kendi Motivasyonunuzu Yüksek Tutun

Tüm personeller, önce yetkilisinin motivasyonunun yüksek olmasını bekler. Karşısında motivasyonu düşük, zaten işlerin kötü gideceğini düşünen ve her daim olumsuz enerji yayan yetkilisinin karşısında performans gösteremez. Bu sebeple de önce sizin yaptığınız işten ve personelinizden emin olmanız, performansınızı yüksek tutmanız ve işiniz için istekli olmanız gerekir. Böylelikle personelleriniz de, sizi kendisine örnek alacak ve işini çok daha motive bir şekilde yapacaktır. Tüm bu öneriler, saha satış personellerinin motivasyonunu genellikle yüksek tutmayı başaran önerilerdir.

saha satış elemanı