Otoroute Mobil Satış Sistemi Nasıl Çalışır?

Otoroute Mobil Satış Sistemi Nasıl Çalışır?

Otoroute mobil satış sistemi, sahada çalışan tüm elemanların merkez ofis tarafından anlık olarak takip edilmesini sağlayan bir otomasyon sistemidir. Firmanın sahada gerçekleştirdiği sıcak ve soğuk siparişlerin toplanması, faturalarının kesilmesi, depodan çıkan ürünlerin araçlara yüklenip gerekli işlemlerin yapılarak gün sonunda depoya iade işlemi gibi tüm çalışmalar, Android veya Windows el terminali üzerinden gerçekleştirilir. Bu sistem ile firmalar sahada çalışan plasiyerlerini çok daha iyi takip ederek işin işleyişini anlık izleyebilirler. Firmanın satış ve dağıtım birimlerinin istenilen değerler ile çalışması mobil satış sistemi ile en iyi şekilde gerçekleştirilmiş olur. Saha satış ekibinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve işlerin sahada da sistematik bir şekilde devam edebilmesi adına bu gibi otomasyon sistemlerine olan ilgi de günden güne artmaya devam etmektedir.

Otoroute mobil satış sistemi, 3 farklı satış prensibine de uygun bir şekilde çalışan bir otomasyon sistemidir. Sözü geçen bu 3 satış prensibi ise; soğuk satış, sıcak satış ve karma satıştır. Soğuk satış çalışma sisteminde plasiyer müşterinin ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz ederek çalışır. Bu sistemde siparişin hemen teslim edilmesi şeklinde bir satış sistemi yoktur. Satış öncesi müşteri ihtiyacına uygun analizler ile sipariş alınır. Sıcak satış sistemi ise müşteri hedeflidir ve mühim olan müşteriye değer katabilmektir. Satış elemanı aracılığı ile siparişin toplandığı, kabul edildiği ve teslimatının yapıldığı bir sistemdir. Karma mobil satış sistemi ise, bilginin anlık olarak aktığı ve satış odaklı sektörlerde kullanılan sıcak ve soğuk satış prensiplerinin harmanlanmış hâlidir.

Otoroute Mobil Satış Sistemi Kullanmanın Avantajları

Otoroute mobil satış sistemi mobil teknolojisinin gelişmesi ile firmalar için oldukça avantaj sağlayan bir sistem olmuştur. Firmaların saha satış çalışanlarını ve yapılan işlemleri anlık olarak takip edebilmesi denetim ve iş verimliliği açısından büyük bir avantaj sağlamıştır. Sipariş alma, irsaliye, fatura kesme ve iade işlemlerinde anında resmi belge imkânı sağlar. Bunun yanı sıra hata oranını ve kâğıt yükünü de azaltır. Araçta yapılan tüm bu işlemler, firmanın hem satış hem de muhasebe işlemlerinde hız kazanmasına olanak tanır.